Ziua Cafelei

Ne-am cunoscut pe când aveam vreo 17 ani, ne-am început relația timid și nesigur, cu întâlniri destul de rare, întrerupte de prea multe lingurițe de zahăr și sabotate adesea de stângăcia papilelor mele gustative.

Slavă cerului, instinctul meu a știut totuși că ce se întâmplă între noi are potențial, așa că am continuat, în ritmul nostru, să ne vedem.

Și iată-ne, un an, doi, mai târziu, plimbându-ne de mână pe străzi, petrecându-ne fiecare dimineață împreună și plângând una după cealaltă atunci când eram private de momentul nostru zilnic de iubire.

Iar azi este ziua ei, ziua dedicată unei făpturi fără de care viața mea ar fi fost… nu prea ar fi fost, de fapt :)). Da, azi sărbătorim această licoare divină care s-a „pogorât” de pe plantații și a ajuns în cănile mele personalizate, cu scopul de a mă face om.

Așadar, pentru a-i arăta aprecierea incomensurabilă pe care i-o port, am zis să-i dedic un articol de mulțumire numai și numai ei, căci merită, draga de ea.

Îți mulțumesc, minune ce ești, pentru afecțiunea cu care-mi mângâi în fiecare dimineață neuronii și-i scoți ușor, ușor din al lor somn dulce.

Îți mulțumesc pentru că-ți găsești de fiecare dată calea către rezervele mele de dopamină și apeși butonul care le activează.

Îți mulțumesc pentru fiecare zi în care negociezi cu creierul meu și-l convingi să mă ajute să leg cuvintele-ntre ele, astfel încât să aibă sens.

Îți mulțumesc că duci lupte grele cu adenozina și reușești constant s-o învingi pentru ca eu să nu dorm non-stop pe mine.

Te iert și pentru toate dățile când nu câștigi bătălia. Te iert pentru momentele când te cerți cu inima mea și o faci să alerge ca nebuna. Te iert și pentru când mi te încaieri cu pulsul și îl faci să-și piardă mințile.

Să mă ierți și tu pentru clipele când fac abuz de tine și pentru fiecare dată când încerc să te-ndulcesc. Nu vreau să te schimb, zău! Te iubesc exact așa cum ești, doar că-ți stă tare bine uneori cu perle de zahăr la ceașcă și cu cercei de lapte la urechi.

Gata, nu te mai rețin, știu că ai multe felicitări de primit azi, că na, te iubește atâta lume. Nu te mint, mi-ar fi plăcut ca relația noastră să fie una exclusivistă, dar știu că omenirea are nevoie de tine. Plus că, recunosc, uneori te mai înșel și eu cu câte-un ceai.

Iar tu, cel care-mi citești declarația publică de dragoste, sper să ai parte numai de cafele aromate cu care să te-alinți în fiecare dimineață și nu numai.

Vă-mbrățișez cu boabe de cafea!

One comment

  1. oltenacu

    Foarte frumos !!!!!!!! , felicitari

Leave a Reply